14 октомври 2013

ТРЕСАВИЩЕТО НА ИЗМАМНИЯ МЪЖАГА


Това е праведно същество изпълнило всички заръки на социото. Израснало, образовано и размножило се – две деца, съпруга, кола и жилище с топлоизолация. Толкова праведно и толкова почтено, че лъха на съмнения. То определено не може да флиртува. Как се е оженило? Ами по невнимание в студентските години. Първата, която го е харесала. Дало се е. „Така правят всички – така трябва.” То не изневерява и в това няма съмнение. Но, защо тогава жена му го презира? То работи, облича и храни децата си – значи ги обича. Това трябва да се подразбира. „Ама, какви прегръдки, бе?!” Е, децата общуват проформа с него? „Ами –такъв е животът” – успокоява се съществото, докато трие тапицерията на колата си. С внимание, с което не е направило един масаж на жена си, камо ли да погали потомоството. То – съществото притичва редовно до „аптеката” за авточасти и лежи страстно под ламарината. С такава страст да лягаше в спалнята – жена му сутрин щеше да мете стълбите отдолу нагоре от радост.

Седмицата се изнизва в скучна работа, мълчаливи вечери и бързи закуски. Уморено от „напрежението” тялото се спасява нанякъде с въдиците. Ами семейството? „Канил съм ги 3000 пъти – не искат”. Какво семейство, а?! Да не искат да клечат по 8 часа с него в тинята. На петте локви, около които и жабите го познават.

Мъжагата – скромен, работлив, силен, обичащ с дрехи и закуски децата си, верен, силен и щедро оставящ заплата си на масата, гръмко се връща в неделя. Плюска във ваната два кални шарана и слиза да измие колата. Когато се връща, рибата е изчистена, изпечена и сервирана. На него му остава да хвърли дрехите в пералнята, да се изкъпе и да попита жена си, защо не изглежда щастлива. И защо не му казва „наздраве”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар